Alex Flores Christian Deborah Lina Linnea Myrna Patricia Sasa Sergio Troy Andre Karin Ström puffen
logo
Apr 07 15:30

Rodney kan få fängelse

Kategori: Big Brother, Big Brother 2011, Rodney da Silva
27 Kommentarer >> Skrivet av: The Big Brother

En artikel på aftonbladet har dykt upp efter de hitlerhälsningar Rodney gjorde i natt vilket kan leda till rättsliga påföljder och fängelse. Missade du detta? läs om det HÄR.

Det kan bli rättsliga påföljder för Rodney Da Silva som gjorde hitlerhälsning i ”Big brother”-huset natten till torsdagen.

– Att heila och göra nazistiska hälsningar betraktas som brott. Vilket brott det sedan blir beror på sammanhang. Det kan klassas som hets mot folkgrupp, ofredande eller olaga hot, säger BT Olsson, stationsbefäl på polisen.

Följderna till händelsen beror på situationen, men eftersom det inträffat i ett offentligt sammanhang, på webb-tv, blir det värre.

– Brottet ingår i straffskalan, det kan bli fängelse. Eftersom många ser vad som har hänt så kommer det säkert in en anmälan under dagen. Jag skulle gärna vilja ha reda på vad som har hänt. Att göra som han gjort är förbjudet, säger BT Olsson.

”Upp till fyra år”
När Maria Axfeldt, förundersökningsledare på Hatbrottsjouren, får reda på vad som har hänt berättar hon att det är ett solklart hatbrott.

– Hatbrott är när man har som motiv att kränka någon på grund av ras, hudfärg eller nationellt/etniskt ursprung, säger hon.

Normalgraden för brottet är fängelse i högst två år.

– Men klassas det som ett grovt brott så kan det bli upp till fyra års fängelse. Det beror lite på vad förövaren har gjort innan, om han till exempelvis redan är dömd, säger Maria Axfeldt.

Läs artikeln här


27 Kommentarer to “Rodney kan få fängelse”

 1. Gammelgäddan skriver:

  skitnödiga viktigpettrar som vill ha publicitet. 4 år i fängelse för ett heil på fyllan? Jag dör av skratt.

     1 likes

 2. Annalaa skriver:

  FortuN: Skulle det bli slagsmål skulle jag sluta titta. Denna vecka har varit rolig, fram till dess att Rodney spårade ur. Sedan blev det bara tråkigt. Jag föredrar verkligen inte skit slagsmål och mobbning.

     1 likes

 3. b ståhl skriver:

  Den som inte varit med om ett riktigt helvete verkar njuta av att se helveten?

  Den som inte är van med annat än sunk, verkar vilja att det ska stanna kvar i sunket.?

  Fattar inte varför människor föredrar skit och elände. Taskigt folk och bråk.

     2 likes

 4. FortuN skriver:

  Mer bråk, det som gör det värt att se. Ända roliga som hänt denna vecka nästan. Vart helt dött nästan annars, riktigt tråkigt faktiskt. Om något som får tittarsiffror är det ju sådana saker. Och Varför ska BB lägga sig i ihuvudtaget? De är ju vuxna själva och får ta sina ansvar, BB är väll ingen jävla pappa heller? Lovar om det blivit slagsmål pga av det, då hade tittarsiffrorna stigit mycket mer. Kanal5 hade inte lagt sig i så snabbt. Fan mer Action!

     0 likes

 5. su skriver:

  Jag tycker inte det är kul att kolla på programmet längre. Tycker det blev förstört av det där bråket och att det spårade ut. Känns bara tragiskt och hemskt på nåt sätt.

     5 likes

 6. su skriver:

  Om man är intresserad av de här typen av grupptrýck och svartvitt tänkande. Hur folk byter ut syndabockar ska man läsa Milan Kunderas ”Skämtet”. Det handlar om kommusimens grupptänkande i Sovjet och hur partiet och grupptryck funkar. Hur de som tidigare var sedda som dåliga blev godkända pga av att man hittar andra syndabockar…som att saker och ting inte kan existera samtidigt.

  Man ser på männksorna i huset, de som lever med varandra och känner varandra på ett annat sätt än hur vi känner dem, vi ser inte dem i ögonen eller intragerar så vi känner dem ju inte. Men man ser ju vilka de röstar på. Jag blev förvånad för jag trodde de skulle nominera annorlunda.

     1 likes

 7. su skriver:

  Jolli, tror det är rätt svårt att bli accepterat inom naziströrelsen om man är blatte. Nazismen vänder inte heller bara sitt hat mot judar och kommunister utan det är ju en riktigt rasistisk rörelse med ariska ideal och då faller sådana som Rodney ut totalt.

  Ursprungligen hängde denna rörelse ihop med, eller tog sitt avstamp, i Versailleföredraget och tron på att en judisk kommunistisk konspiration låg bakom utvecklingen. Historia är oerhört mångfasseterat och inte så förenklat som man lätt i efterhand sammanfattar det, alla faktorer som spelar in och låg bakom att det ens kunde utvecklas som det gjorde och att en person som Hitler kunde få makten.

  En av det viktigaste sakerna att det här hemska riket kunde växa fram var ju folket. Mobben. Det finns en mobb på sådana här forum också. Man hittar en syndare och sen ser man totalt onyanserat och svart o vitt på den människan och slår bara.
  Det berodde till stor del på folket som av rädsla, okritskt tänkande, brist på eget tänkande och civilkurage inte stod emot och satte ned foten. När det väl gått för långt och partiet fått folket med sig var det för sent att säga sin mening.

  Sådana här rörelser som bygger på förtryck och etnisk rensning finns i alla delar av världen. Se på det som hände i Rawanda – men inte var det Nazism där, inte i Kambodja heller, det var De Röda Khmererna. Man måste skilja på saker och ord, de har olika innebörd även om resulatet är liknande.

     2 likes

 8. su skriver:

  jag förstår inte det här inlägget jag kopierat nedan?
  Vad är det för ”det” som menas..Rodney och Madde satt alltså bara och pratade vid 05-tiden…alltså hela natten. kan den som spelat in det, vad som sades rapportera?
  Madde försökte på olika sätt böja sig ramåt, glipa på brösten men R höll sig hela tiden på behörigt avstånd. Undrade varför? De pratade mycket. R var inte flirtig men M var det.

  8. B Stål Says:
  april 7th, 2011 at 16:42

  Någon på FBchatten säger sig ha hela natten inspelad, och undrar vilken tid ”det” skedde.
  Efter 00:20 och framåt bör det vara. Det kan inte tagit för lång tid heller.
  eftersnacket tog väl mer tid.

     0 likes

 9. Miss skriver:

  Jag förstår din poäng su. Synd att det inte är fler som gör det för den är vettig…

     2 likes

 10. Jolli skriver:

  Och vad är det för skitsnack, eller dåligt försvar, att vem som helst inte skulle kunna vara nazist? Nazist har väl för helvete inget med hudfärg och ursprung att göra? Nazism är ju för helvete en inställning man har. Det är ett sätt man tycker på. Man är fördomsfull, man vill någon eller några illa. Detta är något som kan finnas hos alla, oavsett hudfärg och ursprung. Och lyckligtvis har vi lagar i Sverige som hindrar dessa från att ge utlopp för det.

     4 likes

 11. B Stål skriver:

  Att kalla sitt land för skitlandet…

     0 likes

 12. Jenny skriver:

  Fyra år? Haha jag kan inte sluta skratta åt det här jävla patetiska skitlandet och dess lagar….

     3 likes

 13. Hea skriver:

  Ändra hets mot folkgrupp lagen till:
  Det är okej att hetsa omgivningen om du inte KAN vara nazist pga hudfärg, ursprung, handikapp osv.. Eller?

  Spelar väl ingen roll egentligen om han inte KAN vara nazist, det hör inte hit egentligen, det är fortfarande kränkande mot andra? Och det är väl det som räknas.

  Om jag går ut på gatan och gör något liknande åker jag dit för folk blir upprörda. Hur full jag än är.

  Men det kanske är för att jag inte är med i Big Brother?

     5 likes

 14. Jolli skriver:

  Förstår inte varför du försöker att argumentera bort sakerna, su. Det är ett hatbrott, punkt och slut, som Gurkan hade sagt. Sedan är väl hans ursprung helt irrelevant, tycker du inte? Eller tycker du bara att det är ett visst ursprung som ska kunna dömas?

     2 likes

 15. su skriver:

  Man kan vara semit samtidigt som man är anti-sionist. Men även det kan vara svårt att ta in för många…
  Obs! Det har inget med de personer vi tjafsar om här:)

     0 likes

 16. su skriver:

  BStål definierar du dig själv som jude?
  Vi kommer alla från Pangea :)

     0 likes

 17. B Stål skriver:

  Eftersom Peter filosoferde om att det var dags att tänka på framtiden när det gällde nomineringar nu, borde Så Många Som Möjligt Inse att de ska nominera Gurkan och Katerina.
  Så någon av dem åker ut.
  Rodney blir antingen polisanmäld och får gå? eller så straffnominerad, vilket i hans fall kan ses som en belöningen.

  Madde kom just in i badrummet och väckte Annie med ett avgrundsvrål som ekade stort..
  Rar hon är den där Madde.

     3 likes

 18. B Stål skriver:

  Hör Sonia skriiiiika då och då.
  Vet inte vem hon leker med.
  Gurkan och Simon såg jag sist vid ”spisen”
  Annie har somnat i fåtöljen i badrummet.
  Lite lugnt där antar jag.

     0 likes

 19. B Stål skriver:

  su
  Nu var det judarna han ville ha bort.
  Vad är det du vill snacka bort, eller vad är det du inte förstår?

  Det är djupt tragiskt, fruktansvärt helt enkelt, att det alltid funnits despoter som tyckt sig kunna avgöra vem somhar rätt att leve eller inte.

  Om en person som själv är av icke ”arisk” ras (hemskt ord) uttalar att judarna ska bort är det lika gräsligt som vilken annan som helst skulle göra det.

  Att Rodney inte kallar sig nazist ursäktar INTE det han sa och gjorde.

  Twitterflash: @glimoscar
  Hej! Alla medier har ett utgivaransvar sprunget ur svenska lagar och regelverk för publicerat material. Detta omfattar även BB

     5 likes

 20. B Stål skriver:

  Någon på FBchatten säger sig ha hela natten inspelad, och undrar vilken tid ”det” skedde.
  Efter 00:20 och framåt bör det vara. Det kan inte tagit för lång tid heller.
  eftersnacket tog väl mer tid.

     0 likes

 21. su skriver:

  Ja just det …TÄNK efter lite

     2 likes

 22. su skriver:

  Det faller på sin egen omöjlighet – det finns liksom ingen poäng att vara nazist om man är blatte :) Man ställer ju sig på nassarnas dödslista då..

  Jag är 99% säker på att killen är mer barnrumpa än nazist. Han verkar ju inte insatt alls och vet uppenbarligen inte vad det innebär att vara det eller säga så. Han gilar bara att få folk att reagera, att provocera och få uppmärksamhet på det sättet men verkar inte ha någon koll på historia eller inlevelse i det.

  För det första skulle han ju aldrig få vara med i någon nazistisk rörelse eftersom han tillhör den grupp av icke tyska arier som nazister just vill utrota. De skulle antingen misshandla, döda eller vilja skicka tillbaka honom till afrika, förstår du väl.

  Nazister hatar ”utlänningar”, araber och har man ett ursprung i afrika är det ju kört.

  I de tyska koncenrationslägren satt inte bara ” judar” utan även romer, homosexuella, funktinshindrade, Jehovas vittnen och kommunister plus alla politiska motståndare, från motståndsrörelsen m fl.polacker, ryssar…

  Bara folkmordet Hitler o hans anhang utförde mot Romer räknas till omkring
  1,5 miljoner människor men dokumentationen är dålig så det kan vara fler

     4 likes

 23. b ståhl skriver:

  su
  Tänk.

     3 likes

 24. Oops skriver:

  Su: Så, man har större rätt att vara nazist om man har afrikanskt ursprung? Det där med allvarlighetsgraden kan dock diskuteras …

     3 likes

 25. su skriver:

  och om det riktas på fyllan av en kille med afrikanskt ursprung?
  Herregud säger jag!?

     5 likes

 26. Gabriel skriver:

  Men, som vanligt denna säsong, så har BB låtit detta passera utan större ingripande. Helt obegripligt är det dock tyvärr inte när det är tv4-koncernen som ligger bakom produktionen, då de alltid griper chansen att tjäna pengar, och antagligen ser sin chans till ytterligare inkomster genom att tvångsnominera Rodney på söndag, så att folk återigen kastar pengar över dem genom att ringa och rösta… Vedervärdigt i så fall.

     6 likes

Lämna en kommentar

RSS & Social


Nöje och Underhållning

Driften av Big Brother Bloggen tas direkt ur egen ficka varje månad för att betala server kostnader. Mad Bland annat Adblock så har det blivit så att reklamen inte helt kan täcka upp detta, kort och gott går jag varje månad minus för att ni ska få veta vad som händer i Big Brother huset. Detta är något som görs för att det är roligt och utvecklande. Tycker du vi gör ett bra jobb? tryck på knappen nedan och hjälp oss.
Login/Registera
Logga in
Registrera
Registrera dig och få en egen profil på bloggen
Partners, Forum, Citat
Annons
Kategorier
Arkiv
Annons